SOS Druppel
 

De SOS Druppel

 

De SOS Druppel is een klein en behendig apparaat, die heel veel geruststelling kan geven voor Ouderen, Kinderen, Verhuurders en ook Werkgevers.
Met de SOS Druppel op zak, kunnen de gemachtigden de dierbare volgen en wanneer er iets aan de hand is, kunnen de dragers via de druk op de SOS knop de contactpersonen waarschuwen. Ook bestaat er de mogelijkheid dat wanneer de drager valt, dit wordt gemeld aan de contactpersonen. 
De contactpersonen worden gewaarschuwd d.m.v. een SMS en worden door de SOS Druppel gebeld, waarmee dan gecommuniceerd kan worden. Er bestaat de mogelijkheid om maximaal 3 contactpersonen in te geven. Zodra de eerste in de lijst van bellen niet opneemt (voicemail moet dan uitstaan), zal er automatisch naar de tweede in de lijst worden gebeld en zo ook voor het eventuele derde contact.

 

Wie zijn de contactpersonen

Met de SOS Druppel kan men oproepen plaatsen en communiceren, SMS noodberichten sturen en ook positie van de drager vinden.
De contactpersonen zijn de mensen die worden geconfigureerd met hun telefoonnummer in de SOS Druppel, dit kan familie, een vriend en ook een meldkamer zijn. Zij worden op de hoogte gesteld en kunnen dan actie ondernemen (indien nodig).

 

Waar dienen de knoppen voor

Er zitten verschillende knoppen op de SOS Druppel en hebben ook een functie.
Hier worden de functies van de knoppen en LED's getoond en uitgelegd.

 • LED boven is een groene LED en dient ter controle of er verbinding is met de GSM provider.
  LED onder is een blauwe LED en dient ter controle of er verbinding is met de GPS satelieten.
 • Spanning/Oproep knop om de SOS Druppel aan te zetten, uitzetten gebeurd d.m.v. deze knop in combinatie met de SOS knop. Ook kan hiermee een oproep naar de contact personen geactiveerd worden.
 • USB Oplaadverbinding achter dit klepje zit een micro USB verbinding om de SOS Druppel op te laden wanneer de Dock niet aanwezig is.
 • Paniek knop dient om noodberichten te sturen
 • Microfoon/Speaker om te communiceren,
 • Dock oplaadpunten deze maken contact met de punten in de dock om de SOS Druppel op te laden.


Hoe de knoppen te bedienen

 • Spanning/Oproepknop wanneer de SOS Druppel uitstaat, wordt door deze knop in te drukken de SOS Druppel aangezet (in principe hoeft deze nooit uitgezet te worden). Wanneer de SOS Druppel aan staat en men houdt deze knop enkele seconden ingedrukt, zal er een oproep tot stand worden gebracht met de eerste contactpersoon in de lijst. Is deze niet bereikbaar zal er contact worden gezocht met de tweede in de lijst, enz. Houdt er wel rekening mee dat de voicemail uitstaat.
  In combinatie met de SOS knop kan de SOS Druppel worden uitgezet.
 • SOS knop wanneer er een noodsituatie is, kan deze knop enkele seconden worden ingehouden, tot de SOS Druppel trilt en zal vervolgens naar alle contacten een SMS sturen, gevolgd door een oproep naar de eerste in de contact lijst (zie vorige omschrijving). 
  Wanneer de SOS Druppel is geconfigureerd dat deze ook actie moet ondernemen wanneer men valt, zal er eerst enkele seconden een piep signaal door de SOS Druppel worden gegeven, dan kan de melding onderbroken worden, door de SOS knop in te drukken, tevens kan hiermee de oproep worden beëindigd.


Wat ziet de contactpersoon

Wanneer de drager op de SOS knop heeft gedrukt, zal er een SMS naar de contactpersonen worden gestuurd me de volgende tekst:
STOKSOL (Naam van de drager)
Help Me! 
Date: 02/01/19
Time: 15:01:43
Speed: 4Km/h
Altitude: 13.9m
Bat: 98%
maps.google.com/maps?q=51.434921,5.451752

Een link wordt weergegeven, wanneer deze wordt geklikt, wordt de positie aangegeven waar drager zich bevindt.Zoals hier links weergegeven, zal de positie worden weergegeven waar de drager zich bevindt en dit kan doorgegeven worden aan de hulpdiensten indien nodig natuurlijk.

De App

Wanneer u ook de keuze heeft gemaakt om het GPS volg systeem te gaan gebruiken, kunt u via de app GPS Server Mobile (voor iOS en Android) de SOS Druppel  volgen, zodat de routes die gelopen, gefietst of gereden zijn bekijken. Hieronder is hiervan een voorbeeld weergegeven.
De route die is afgelegd, door op de afspeel toets > te klikken, zal ook de tijd worden weergegeven waar de drager zich op de moment bevond en wordt de gehele route getoond in een bewegend beeld, met daarbij de stops. Voor verdere uitleg van de app, klik dan HIER waar dit in zijn geheel wordt uitgelegd.
Ook is de SOS Druppel te volgen en na te kijken via de PC, surf hiervoor naar s1.gps-server.net en voer de gegevens in die u door het SOS Druppel Team zijn afgegeven.

Vul het contact formulier in, voor meer info of een afspraak.